.:++ Me+MySelf & I ++:.

dari dalam diri seorang aku..

Cerita Hari Rabu October 4, 2006

Filed under: Personal — asriey @ 2:31 am

dah lama rasa nak menaip tanpa menggunakan singkatan. hari ni aku cuba nak tulis entry penuh tanpa singkatan yang pelik-pelik. aku mulakan dengan cerita yang mungkin kau penah alami. Suatu hari aku kat opis, Incik X tanya aku, “Cik Y mana ni?” aku jawab “dia ontheway la kot”. pastu aku telefon la cik Y ni, “ko dah kat mana” tanya aku kat dia. dia cakap “aku ontheway, ko pandai-pandai la cover”. ni masalah aku paling besar. aku tak pandai nak cover2. sama macam bersubahat untuk berbohong. kalau ko dah lewat, bagitau je la lewat. kan lebih senang macam tu.

satu lagi aku tak suka nak tengok orang pompuan bertepuk tampar(manja la konon) dgn org lelaki ni. dalam Islam, kita ada batasan pergaulan. diorang ni tak belajar agama ke? mesti la belajar kan, dari darjah 1 sampai tingkatan 5 ada belajar pendidikan Islam. tetapi Islam itu bukan sekadar pengetahuan, kena amalkan. Ilmu dan amal kena seiring. kalau tak, erk..tak nak la sambung ayat ni. paham2 sendirik. semua dah besar panjang kan?? dah mumaiyiz kan?

aku dah lama tak menaip hal2 teknikal. kenapa? aku takde masa dan tak tau mende apa nak cerita dalam blog ni. kalau ada teringat tentang sesuatu, nanti aku kasik cerita.(sebenarnya tak banyak pun yang aku tau) hehe

hari ni aku datang opis pukul 0610 sebab nak shutdown beberapa server sebab ada maintenance elektrik. lepas shutdown (dan tipon cikeasy mintak password tp tak bleh gak nak normal shutdown) semua server, tunggu sorang lagi staff, dia pun nak shutdown server diorang jugak. anto sms kat bos cakap dah selesai.aku balik rumah. sampai rumah mcm tak bleh tido. layan tengok tv. kul 0815 gerak ke opis semula. masuk bilik server, nak “on” kan balik server tu. tetiba aircond plak tak boleh “on”, camne nak on server ni? kang panas plak bilik server tu. so decide onkan DC dan DNS dulu. itu yang penting, sbb kalau tak, bising plak orang2 kat site sebab tak boleh akses domain dan email.abg yang buat maintenance tu cakap fius blow. dia amik masa sket nak tukar fius tu. lepas kul 9 semua dah ok. turut datang melihat ialah salina. siap kena soal, apa tu VPN? jawapan salina??

p/s: manager suruh aku balik lepas lunch hari ni. eh..mana ada lunch, so aku balik pukul 12. canteekk

Advertisements