.:++ Me+MySelf & I ++:.

dari dalam diri seorang aku..

Boossaann December 5, 2005

Filed under: Personal — asriey @ 6:24 am

entah kenapa, ari ni rasa bosan sangat..rasa malas sangat nak wat keje, walaupu GCTIS aku tak bergerak² lg. kalu camni bila nak siap. nak masuk wordpress ni pun lembap. argghhhh td baru je lepas main game. need for speed most wanted. layan.. lepas geram..langgar semua keta polis yg ada.muahahahhaa. ada teringat nak tulis tentang sesuatu.

Recover My Files

ni nama software sebenarnya. ari tu masa transfer file dari camera digital bos, ntah camne, terdelete plak gambo student exam. apalagas, gelabah la konon²nya. tapi relax ja, pastu teringat tentang sesuatu. walaupun permanently delete, tp sebenarnya fail tersebut masih ada lg dalam tu. so mula la carik software utk recover ni. memula tu jumpa PhotoRescue ok gak software ni, mmg dia dapat jupe file tu. tp masalahnya kalu nak recover balik, kena beli la software tu. carik crack pun tak jupe. last² try yg lain plak. terjumpa la Recover My Files. URL? carik la sendirik. hehe sama la jugak bleh carik tp kalu nak recover, kena ada serial number, selepas mencarik di tenet. akhirnya berjumpa dan dapat recover balik gambo yg dah ter”delete” tu. so kalu anda penah terjadi masalah camni. jgn panik..ada penyelesaiannya. huhuhu selamat mencuba.

Advertisements
 

Sepanjang Minggu

Filed under: Personal — asriey @ 1:46 am

minggu ni rasa berlalu mcm lambat ja..dah bosan agaknya keje ni..sabar je la. sejak duk menggunakan feedreader ni mcm best la plak, bukan apa, tak yah nak susah2 bukak browser manyak2 nak tengok semua site yg best, just bukak je feedreader, baca sinopsis pendek sket, tengok topik yg best, baru masuk site tu dan baca. feed jugak folder torrent yg minat, mcm CSI, Lost, 24 and dr house (best woo citer ni).

GCTIS with AJAX v0.1

sekarang ni baru duk develop interface utk Granumas Clinical Trial Info. Sys. (GCTIS). saje je develop sbb nak peringat balik skill2 PHP+MySQL. pastu tambah sket AJAX dalam tu. tak penah try bermain ngan AJAX sblm ni. so far progress baru gathering info and interface design.

PC Fair Kuantan

sempat jugak p pc fair kat kuantan ni. mmg tak best sangat. berapa kerat je kedai yg ada. berjalan pun tak sempat penat. harga of kos lebih mahal dari kl. tp bleh la. just tengok2 je. mr amin beli aztech wireless router+modem. bleh la harganya. aku plak just beli tikus 2 ekor utk mr kamil. tu pun sbb dia pesan n bg duit. harap dia suka la kot ngan tikus ni. heheh

Bukit Pelindung

pagi ahad tu memula rancang nak g jogging kat pantai. skali berubah lokasi plak. berjogging memanjat bukit pelindung. hahaha mmg berpeluh gak la walaupun zam pancit di tengah jalan. hahaha (jgn marah arr zam). pastu p sarapan kat beserah..bleh tahan jugak la nasik lemak dia. masyuk..pastu dapat sarapan free plak..huhuhu apa la budak tu..pakai baju tp tak buh butang..skali ternampak daa…ahaha rezeki pepagi.