.:++ Me+MySelf & I ++:.

dari dalam diri seorang aku..

Mari Berkebun Episod IV December 11, 2008

Filed under: Personal — asriey @ 9:43 am
Tags: , , ,

Mungkin ramai yang tertanya-tanya apa telah terjadi kepada kebun pakcik. Alhamdulillah, kebun makin bersih dan semakin terurus. jagung pun dah mendatangkan hasilnya. antara kerja lain yang masih perlu disiapkan ialah:

1-bin untuk pagar. sebab ada anjing pandai korek lubang dan melepasi pagar.

2-tanam betik dicelah pokok pisang.

3-tambah pokok serai

4-bersihkan daun-daun rambutan yang kering dan bakar.

5-potong dahan-dahan rambutan yang dah tua.

Hasil jagung kali ni agak kurang memuaskan. ada tongkol jagung yang isinya tak penuh pun. mungkin kekurangan baja atau faktor tanah yang kurang sesuai. jagung ni memang manis. isinya kuning dan putih. Pakcik akan menyambung penanaman seterusnya  dalam bulan Januari 2009. InsyaAllah.

081211-6

Bin pagar

081211-1

baru nak membesar

Jagung

081211-2

dah besar dan berbunga

081211-5

jagung yang berjanggut

081211-3

hasilnya yang telah dipetik

dan hasilnya yang tak cukup sempurna.

dan hasilnya yang tak cukup sempurna(setelah buang kulit)

Advertisements
 

My Mobiler December 3, 2008

Filed under: Mobile — asriey @ 7:37 am
Tags: , , , ,

Hari ni berjumpa dengan satu perisian yang sangat bagus bagi pengguna Windows Mobile(WM) macam pakcik. Fungsi perisian ada beberapa. Antaranya:

PERCUMA

-boleh berinteraksi secara terus dengan telefon

-boleh tulis sms guna keyboard PC/notebook

-boleh buat screen capture dan video capture

-dan beberapa fungsi lain lagi yang tak abis explore lagi.

Pakcik sangat mencadangkan kepada anda yang menggunakan WM untuk mencuba perisian ini. Beberapa contoh cekupan skrin.

Muka Depan Menu

MY MOBILER v1.23 (06/15/2008) – FREEWARE

  • View your mobile screen on your desktop.
  • Control your mobile by using desktop keyboard and mouse.
  • Copy/Cut/Paste text between mobile and desktop.
  • Capture mobile screen.
  • Drag and drop files to your mobile.
  • Support ActiveSync / IP Connection
  • Support Mobile Explorer (File Browse)

DOWNLOAD

  • Support Windows Mobile 2003
  • Support Windows Mobile 5.0 / 6.0

Boleh di download di http://www.mymobiler.com/

 

Demam Paintball December 2, 2008

Filed under: Personal — asriey @ 3:36 am
Tags: , ,

29 hb November adalah hari gila aku. kali pertama main paintball dua kali dalam sehari. bunyik macam makan ubat la plak. sesi pagi main kat dalam hutan kelapa sawit. petang plak main kat field. kesimpulan mudah aku ialah main dalam hutan kelapa sawit lagi best. projek ni akan repeat pada hujung bulan ni. so kepada kengkawan yang berminat nak join, boleh update aku sebelum atau pada 15hb disember ni. ok. sedikit gambar untuk meracun kengkawan sekalian.

Putra Paintball banner

Putra Paintball banner

Tengah berperang niii

Tengah berperang niii

team aku yang kalah. tak pa, next time siap korang. huh!

team aku yang kalah. tak pa, next time siap korang. huh!

next posting aku update pasal jagung(dh masuk dalam perut) dan kebun pisang.