.:++ Me+MySelf & I ++:.

dari dalam diri seorang aku..

Telefon Hotel August 28, 2007

Filed under: Personal — asriey @ 1:34 am

Bilik 813: bang, jom keluar minum!
Bilik 810: nak minum kat mana?
Bilik 813: kat stadium, kat situ banyak pilihan, pastu kedai bukak sampai pagi.
Bilik 810: stadium kat mana?
Bilik 813: kat jalan stadium, kedai tu kat perkarangan stadium tu la.
Bilik 810: nak pi naik apa?
Bilik 813: naik keta saya pun OK. datang naik apa td?
Bilik 810: naik moto la.
Bilik 813: erk.. alamak! sori bang silap bilik la sy telefon ni.
Bilik 810: tak pa, kami memang nak keluar minum pun..

nak telefon bilik lain, skali terkena bilik geng Konvoi Kembara Merdeka la pulok. patut la suara pun dengar lain jee..

Advertisements
 

From Sabah with Luv August 14, 2007

Filed under: Personal — asriey @ 9:06 am

Disebabkan kat fotopages tak dapat nak upload gambo, so letak kat sini la. ni hasil gambar tak seberapa masa outstation ke sabah minggu lepas.


besar sungguh matahari kat sana


awan tecik2


restoran pantai, jalan nak ke Pitas, Sabah


kat jeti KK selepas pulang dari snorkling..

 

Aku dan Handphone August 2, 2007

Filed under: Personal — asriey @ 1:33 pm

First time pakai telefon bimbit atau handphone ni dalam tahun 2000. masa tu model ericsson Txxx. dah tak ingat. lepas tu keluar plak nokia 3310. handphone ni mmg popular masa tu. aku sepanjang zaman student memang pakai tu je.

lepas praktikal tahun 2004, dapat duit buat keje part-time cameraman dan photographer, ada la duit lebih sket untuk beli telefon baru. aku beli nokia 6230. nokia ni running symbian S40. tak banyak application yang bleh run, tapi themes dia banyak.

lepas setahun kerja kat kuantan, mula minat dengan nokia 6630. nokia ni run symbian S60. bleh embed dgn phyton kalau nak. aku sempat create simple application dengan guna phyton.

lepas setahun pakai, tukar dopod d810 la pulok. so far memang best pakai dopod ni. ada GPS lagi untuk navigation. running windows mobile 5. lepas ni maybe nak try develop application running on .NET.

cuma dalam sejarah setiap kali tukar telefon ni, bermakna aku akan tukar pekerjaan. lepas 2 minggu pakai 6230, dapat offer keje kat kuantan. lepas sebulan pakai 6630, dapat offer kat KL plak. lepas ni taktau la kat mana pulak. tungguuuuuuuu…

p/s: ari ni ada orang tanya, nak tak keje kat riyadh? erk..

 

10 Important Sign To Stay August 1, 2007

Filed under: Personal — asriey @ 3:24 am

semalam bila berlegar-legar di ruang maya, terbaca artikel ni kat ->http://www.wisebread.com/10-important-signs-your-job-might-be-worth-staying-at

ok mari pergi satu persatu.

1. Your boss wants to use you to your fullest potential.

If it matters to your boss when you are under-utilized, that indicates that he values you as a person and not just as an employee. Which, in turn, means that he cares about your overall well-being at work, and not just your performance. Bosses like this are often more open to things like letting you telecommute or minimize your hours or tweak your job and procedures in it so your work conditions are as good as possible.

yg ni ada.

2. Your boss listens to your suggestions.

A boss who truly listens is a boss you can communicate honestly with. If you’re looking at starting to work at home, this sort of boss would be more likely to let you try it. Also, having a real “say” in what happens at work will give you a lift–it might not be what you truly care about, but at least you are a person whose opiniona matters.

sometimes yes

3. You have real responsibility for things that matter in your workplace.

Giving you autonomous responsibility says that your boss trusts you and that you are trustworthy. Clearly, you are a valued employee.

emmmm..

4. You have a good (working) relationship with your coworkers.

Bad coworkers make for a miserable work environment, and good coworkers are hard to find. If you’re at a job where you like working with the people around you, you’re in quite a good place. From that good place, you can take your time making decisions about the future.

YES!

just 5 of 10. for more, read at the above link.