.:++ Me+MySelf & I ++:.

dari dalam diri seorang aku..

Suatu Masa-Di bulan ramadhan tahun 2005 September 25, 2008

Filed under: Personal — asriey @ 7:35 am

Ni siri baru, kisah flashback zaman2 silam. takkan la flashback akan datang kan. kisah ni masa kat kuantan. bersama geng2 bujang. aku, incik therion and zam. sorang tu bujang sebab binik dia berjauhan menyambung pelajaran. hehe

selepas balik kerja, amik incik therion kat rumah dia. kemudian ke tunas manja membeli sedikit barangan tambahan untuk memasak. menu utama pada hari itu ialah nasi bukhari. setiap orang perlu memasak satu jenis lauk. aku pun tak ingat apa lauk yg aku masak. adakah sayur kobis itu? yang pasti air soda incik therion memang sedap.

Nasi bukhari

Nasi bukhari

bersama incik therion yang ensem

bersama incik therion yang ensem

Menu untuk hari tersebut

Menu untuk hari tersebut

tuan rumah merangkap tuan empunya nasik bukhari

tuan rumah merangkap tuan empunya nasik bukhari

semua bersemangat hari tu. menunjukkan kebolehan memasak masing2. satu kepuasan dapat memasak bersama2 dan hasilnya yang sungguh lazat skali. bila dikenang gambar ni, semua ketawa. termasuk aku. ada beberapa kisah lagi bakal terungkap. tunggu episod yang akan datang…

 

5 Responses to “Suatu Masa-Di bulan ramadhan tahun 2005”

  1. zam Says:

    Huhuhuhu nostalgia sungguh…tapi second project kita aku sifatkan kegagalan. Silap aku boh air byk sangat. Takpe pengajaran2..

  2. oryza Says:

    hahahah..tak tersangka lak ko pandai wat nasi bukhari….

    Boleh bagi resepi air soda incik trerion dak?

  3. Nik Ramzi Says:

    calang2 org buat nasi bukhari ni beb……..
    haha

  4. abu darwisy Says:

    tu nampak macam nasi bukhoro…..anyway yang penting sedap dan halal
    salam dari geneva

  5. Jek Says:

    Nasik bukhari memang sodap, tambah plak ngan air soda.. mmmphh… mabeles..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s