.:++ Me+MySelf & I ++:.

dari dalam diri seorang aku..

Pdf–>Reader/Creator June 8, 2006

Filed under: Personal — asriey @ 2:14 am

ok, hari ni nak kongsi sket pasal dua benda tp satu aplikasi ni. huhuh ianya berkaitan pdf, portable document format. satunya ialah pdf reader. yg biasa org gunakan ialah Acrobat Reader. tp ada solution lain yg pada aku lg better. laju+size kecik. iaitu FoxitReader. bleh baca dan download kat sini http://www.foxitsoftware.com/. cuba la dulu.

keduanya ialah nak create pdf. biasanya software ni akan create satu dummy printer, so kalu nak save website, just klik pada print, dan save la. maka dapat la dalam bentuk pdf. ada beberapa yg dh penah cuba, cutepdf la, pdf999 la.. tp mcm tak best. ada iklan etc. tp yg nak rekemen ni mmg best. heheh PrimoPDF namanya. bleh download kat sini. http://www.primopdf.com/ 

 

One Response to “Pdf–>Reader/Creator”

  1. Azam Says:

    Foxit reader 1 lg yg best bleh tulih terus atas fail pdf tu … especially borang dlm bentuk pdf … huhuhu … sempoi !!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s