.:++ Me+MySelf & I ++:.

dari dalam diri seorang aku..

Kembali Bersemangat November 23, 2005

Filed under: Personal — asriey @ 11:33 pm

ntah camne ntah, ari ni rasa mcm bersemangat nak keje balik..hehe smlm g umah terbuka pakcik baha, PAR yg duk jaga rabbit kat tingkat bawah tu. ada macam2 gak..mee kari menu utama la kiranya. layan je la walapun perut dah agak kenyang waktu berbuka posa td. berbuka ngan mr amin kat opis. order makan kat kedai bawah je..huhuhu siap ada pinjam mangkuk lg, alamak! baru teringat, tak pulangkn lg mangkuk tu..huhuh jap lg la pulangkan.

IRK

Petang smlm ada program IRK ngan student, bateri kamera video wat hal plak, dah kong sangat la tu. tp alhamdulillah semua berjalan lancar. kali ni lecturer pun mcm tak strict sangat mcm batch² yg lepas. kalu tak, sebelum ni mmg detail arr. tp kali ni biasa² je..mayb mood semua org tengah baik kot..heheh aku blah dari lecture hall dalam kul 1715 camtu. dah bosan duk kat dalam tu. tugas pun dah selesai. cabut arr tunggu lagi.

Interbiu 

semasa duk rakam video tu, tetiba handset aku bunyi. semua org pakat pandang je. huhu lupa silent la plak. tengok # line kuantan. rupanya kak non dari Indera Mahkota Campus(IMC) tipon. pasal jawatan part-time yg aku mintak tu. as senior publishing assistant. alhamdulillah, dia suh p interbiu ari senin ni. rasanya mayb ni la yg wat aku semangat sket kot. huhuhu moga² ada rezeki utk aku. aku pun mcm dah best dah duk kat kuantan ni. kalu flashback balik interbiu sebelum ni, aku hanya attend 2x je interbiu. satu berjaya (yg aku keja skrg ni) dan satu lagi fail(MARA). moga kali ketiga ni berjaya. insyaAllah.

Advertisements
 

Kek Coklat & Ayam Percik

Filed under: Personal — asriey @ 6:00 am

dah duk sebut pasal makan ni, teringat plak masa lik kampung beraya baru² ni. masa kat umah tu sempat la wat ayam percik. dah semangat sangat nak makan..ni wat sendirik tau..ikut resipi kat internet..hahhaha pastu sehari sebelum raya, wat kek coklat. memula tu wat sebijik je, pastu mcm tak jadi elok sbb melekat kat bekas, wat la lagi sebijik..ni la hasilnya..rugi arr sapa tak mai umah raya ari tu..heheh

 

Kisah Bulan Posa

Filed under: Personal — asriey @ 5:43 am

sesekali teringat plak kisah bebuka posa kat umah zam masa bulan posa lepas. best tak hingat. masak sama², makan², tarawih sama², balik je asing². menu ari tu mmg menarik la. nasi beriani, ayam masak merah, kobis goreng, cocktail soda. huhuh beria2 masak..pastu makan..alangkah nikmatnya. ni gambo kat bawah ni kalu tak percaya. hopefully utk majlis beraya ni jd la. nak wat nasi bukhari plak..huhuhu layan…lorr lupe lak nak masuk nama dani skali..heheh jgn marah ye encik dani..

 

Musim Ujan

Filed under: Personal — asriey @ 2:18 am

semalam aku balik jalan kaki, meredah ujan+angin yg lebat tak hingat punya. sesambil duk jalan tu, teringat plak zaman study, zaman join kelab kembara UUM. meredah ceruk utan dan semak samun. huhhu dulu mmg best. manyak gak gunung yg aku kerabat. tak cukup semenanjung, sampai ke sarawak aku g. manyak pengalaman suka dan duka, kenangan pahit dan manis. dan kenangan+pengalaman itu jugaklh yg sedikit sebanyak mematangkn aku dalam mengharungi cabaran hidup pada usia skrg.

sebelum lik umah. g makan dulu kat kedai, td bebuka dengan kek coklat dr. aisyah bg jer.. sedap gak..pastu kat kedai, makan nasi daging merah+telur mata, dah kenyang tu..terkedek2 la aku jalan, guna payung bos punya..huhuhu nasib baik ujan pun dah reda..cuma ada angin je lagi. sampai kat umah, terus mandi walaupun air macam air ais. nak wat camne, tak mandi karang, demam plak..paling tidak fenin kapla.

semayang isyak, pastu seterika baju, layan citer Dr. House kat AXN. walaupun dah donwload sampai season 2 kat pc aku ni..heheh lps abis citer tu, terus tido.. best woo tido smlm..ujan kat luar..aku dalam selimut..

 

FeedReader

Filed under: Linux & OpenSource — asriey @ 2:00 am

korang penah guna tak software utk baca news etc guna RSS ( RSS is a format for syndicating news and the content of news-like sites). so far duk guna FeedReader. ok jer..dapat latest update directly. just tengok mana topic/tajuk yg best, baca. instantly after the site updated. ni screenshot feedreader